مدیرعامل مؤسسه خواجوی گفت: نوسانات قیمت؛ عامل ضعف در تولیدات بسته بندی است.
هادی خواجوی مدیرعامل مؤسسه خواجوی اظهار داشت: مجموعه ما از سال ۱۳۳۸ در صنعت فلوک فعالیت دارد. حدود یک دهه است که ما این صنعت را به سمت محصولات بستهبندی نفیس در صنایعی مانند لوازمآرایشی، بهداشتی، لوازمخانگی و هدایای تبلیغاتی وارد کردهایم. از زمانی هم که این کار را آغاز کردهایم ۹۰ درصد از واردات این محصول به کشور متوقف شده است.
مدیرعامل مؤسسه خواجوی: امیدوارم امسال با تغییر و تحولات سیاسی، شرایط تولید، واردات و صادرات هم بهتر و ثبات قیمت در کشور ایجاد شود.
مدیرعامل مؤسسه خواجوی در ادامه با اشاره به تأثیر نوسانات قیمت در بخش تولید گفت: کارهای ما بهصورت پروژهای است به همین دلیل نوسانات ارزی موجب افزایش قیمت محصولاتمان میشود که این اتفاق در بسیاری از پروژهها مشکلساز شده است. امیدوارم شرایط اقتصادی کشور به ثباتی برسد که همه اصناف بتوانند به کارشان ادامه بدهند.
خواجوی اذعان داشت: تولیدکنندگان در کشور ما برخلاف کشورهای توسعهیافته که در زمان رکود تبلیغات را افزایش میدهند و یا اینکه بستهبندی خود را قوی میکنند، در چنین شرایطی این دو حوزه را متوقف میکنند.
وی با بیان اینکه یک سری از لوازم مصرفی شرکتهای آرایشی از خارج وارد کشور میشود، گفت: برای مثال بطریهایی که جنسشان از گلس هستند به دلیل عدم تولید در ایران، از کشور ترکیه وارد میشوند حتی بعضاً برای رنگهای چاپ روی این بطریها مشکل وجود دارد. به دلیل نوسانات قیمتی روی این محصولات، تولیدات این شرکتها پایین آمده است. کارخانهای که بخش سرم ریزش موی ۲۴۰ هزار عددی را در فیلد کاری خود داشته است، تولیدش امروز به ۱۰ درصد رسیده است.
مدیرعامل مؤسسه خواجوی ادامه داد: هزینه کارگری امسال با افزایش ۴۵ درصدی مواجه شد. قیمت ارز نیمایی هم از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۷۰ هزارتومان رسیده است. ورود کالا در گمرک هم ۱۵۰ درصد افزایشیافته است؛ اما این درحالی است که گردش مالی در کارخانهها افزایش نیافته و درعینحال تیراژشان پایین آمده است. امیدوارم امسال با تغییر و تحولات سیاسی، شرایط تولید، واردات و صادرات هم بهتر و ثبات قیمت در کشور ایجاد شود.
بیشتر بخوانید: مدیرعامل شرکت چاپ و بستهبندی راستین: ورود ماشینآلات جدید؛ مهمترین دغدغه چاپخانهداران
وی بیان داشت: بستهبندی یک محصول خیلی اهمیت دارد اما در ایران چون همهچیز گران تمام میشود، افراد کمی برای تولیداتشان به دنبال بستهبندی لوکس هستند و بیشتر آیتمهای ارزانتر را انتخاب میکنند. در حوزه صنفی ما پیشنهاد میکنم که کلیات را تغییر بدهند یعنی یک استثنائات برای یک سری از تولیدکنندگان برای دریافت بسته حمایتی در ترخیص کالا یا تخصیص ارز داشته باشند تا بتوانند با قیمتی پایینتر کار و تولیدشان را ادامه بدهند. اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند، خیلی از کارخانهها باید به تعدیل رو آورده یا تعطیل شوند.