مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید: عدم‌حمایت سیستم‌های بانکی از رشد و توسعه صنایع

    نگاهی به وضعیت بسته‌بندی در سال 1403 در گفت‌وگو با فعالان این رسته

    0
    32
    مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید

    مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید عدم‌حمایت سیستم‌های بانکی از رشد و توسعه صنایع معضلی جدی برشمرد و گفت: ما با مشکلاتی از قبیل عدم ‌حمایت سیستم‌های بانکی برای رشد و توسعه صنایع روبرو بودیم؛ چراکه همیشه این مشکل عدم‌حمایت سیستم بانکی وجود داشته است و این خود صنایع بودند که به‌صورت خودجوش برای توسعه و رشدشان اقدام می‌کردند.

    جواد کرامتی مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید و شرکت دنا سلولز بیان داشت: ما یک مجموعه خصوصی هستیم، کارتن توحید دارای ۵۶ سال سابقه و دنا سلولز نیز از سال ۱۳۹۲ آغاز به فعالیت کرده است.

    مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید با بیان اینکه سال ۱۴۰۳ بسته‌بندی روند معقولی ازلحاظ عرضه و تقاضا داشت، متذکر شد: درعین‌حال کماکان‌ همانند سال‌های گذشته چالش‌های زیادی در زمینه تأمین ارز برای تأمین ماشین‌آلات، قطعات، لوازم یدکی و مواد اولیه وجود داشت.

    کرامتی تصریح کرد: همچنین ما با مشکلاتی از قبیل عدم ‌حمایت سیستم‌های بانکی برای رشد و توسعه صنایع روبرو بودیم، به این معنا که صنایع سردرگم بودند و اصلاً نمی‌دانستند آیا می‌توانند برای رشد و توسعه خود روی سیستم بانکی حساب کنند؛ چراکه همیشه این مشکل عدم‌حمایت سیستم بانکی وجود داشته است و این خود صنایع بودند که به‌صورت خودجوش برای توسعه و رشدشان اقدام می‌کردند.

    مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید: هرکدام از مجموعه‌های تولید اقلام بسته‌بندی بیش از صد نیروی کار دارند اما اگر این روند ادامه پیدا کند با خوابیدن کارخانجات و تعدیل نیروها مواجه خواهیم شد.

    مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید با بیان اینکه در سالی که گذشت صادر شدن به‌وفور مجوز در زمینه‌های مختلف، رقابت بسیار سختی را میان تولیدکنندگان ایجاد کرده بود، گفت: اگر بخواهیم خودمان را با میزان رشد در کشورهای توسعه‌یافته مقایسه کنیم، شرایط بسیار وخیمی داشتیم؛ حتی اگر کشورهای اروپایی را هم کنار بگذاریم حتی با رشد و توسعه‌ در کشورهای اطراف مانند ترکیه، عراق، افغانستان و کشورهای عربی قابل‌مقایسه نیستیم چراکه رشد آن‌ها در صنعت بسته‌بندی و صنعت سلولزی بسیار چشمگیر بوده است. ما در نمایشگاه‌هایی که برگزار می‌شد به‌طور ملموس می‌دیدیم که کشورهای مختلف در تسهیل روندی که باید برای رشدشان ایجاد می‌کردند، بسیار از ما جلوتر بودند.

    مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید ادامه داد: همیشه روی دوش صنعت سلولزی و صنعت بسته‌بندی یک ‌بار سنگین احساس می‌شود و هرچه هم جلوتر می‌رویم بر سنگینی آن افزوده می‌شود و ما فعالان این رسته را با مشکلات بیشتری روبه‌رو می‌کند. از آذرماه این فشار با تغییرات نرخ ارز، برداشت ارز نیمایی و عدم تخصیص به‌موقع این موضوع بیشتر احساس شد. تورم شکل گرفته به‌نوعی دارد صنایع را فلج می‌کند. مشکلات اخیری که در حوزه ناترازی انرژی ایجاد شد، در ابتدا دامن صنایع را گرفت به‌صورتی که ۵۰ تا ۶۰ درصد صنایع از این بابت با افت تولید و بالارفتن هزینه‌های ثابت مواجه شدند.

    این فعال صنعت بسته‌بندی اذعان داشت: قیمت تمام‌شده کار ما در این سه ماه اخیر به‌شدت افزایش پیدا کرده و ما بین ۷۰ تا ۹۰ درصد تغییرات در نرخ مواد اولیه صنعت بسته‌بندی را تجربه کردیم. این مشکلاتی که اخیراً برای کارخانجات پیش‌آمده است باعث شده که آن‌ها عمدتاً برای تأمین مواد اولیه با چالش روبه‌رو شوند و نتوانند نیاز صنایع مختلف در بحث بسته‌بندی را تأمین کنند. هرکدام از مجموعه‌های تولید اقلام بسته‌بندی بیش از صد نیروی کار دارند اما اگر این روند ادامه پیدا کند با خوابیدن کارخانجات و تعدیل نیروها مواجه خواهیم شد.

    مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید ادامه داد: متأسفانه در روند موجود چشم‌انداز خوبی برای صنعت بسته‌بندی وجود ندارد چراکه حمایت و نگاه ویژه چه ازلحاظ توسعه تکنولوژی و دانش و یا حمایت‌های اقتصادی وجود ندارد. ما هنوز اندرخم یک کوچه‌ایم و به دنبال این هستیم که از چین ماشین وارد کنیم. در دهه ۶۰ و ۷۰ ما این اشتیاق را داشتیم که حتی شده از اروپا ماشین‌آلات دست دوم را وارد کنیم و اصلاً توجهی به چینی‌ها نداشتیم اما در دهه ۸۰ به دلیل تحریم‌های شدید و عدم شرایط مناسب برای انتقال پول به‌تدریج به سمت چینی‌ها متمایل شدیم.

    مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید در همین رابطه ادامه داد: این در شرایطی است که می‌بینیم کشورهای همسایه روزبه‌روز در این زمینه‌ها پیشرفت می‌کنند. به هر صورت دولت باید تکلیف صنایع را با سیستم‌های بانکی و سازمان‌هایی که ماهیتشان حمایت از صنایع است، روشن کنند. مگر می‌شود در یک کشور بانک‌ها بگویند تمام گردش‌های پولی و مالی باید در اختیار ما باشند و خودشان از شرکت‌های زیرمجموعه صنعتیشان حمایت کنند اما به صنایعی که زیر نظرشان نیست هیچ توجهی نشان ندهند و راهکاری برای توسعه‌ آن‌ها نداشته باشند.

    بیشتر بخوانید:مدیرعامل مجموعه چاوک: مالیات و بیمه، مسائل چالش‌برانگیز صنف چاپ و بسته‌بندی

    مدیرعامل صنایع بسته‌بندی کارتن توحید در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل صادرات کاغذ و کاهش تولید آن به دلیل توقفات ناشی از برق و گاز صنایع کاغذسازی، با کمبود شدید کاغذ در بازار داخلی و متعاقب آن کمبود کارتن و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها مواجه هستیم. اگر سریعاً از صادرات انواع کاغذ جلوگیری نشود و ارز مورد نیاز کارتن‌سازها برای واردات تأمین نشود، مشکلات جبران‌ناپذیری در زمینه کارتن‌های بسته‌بندی در تمام صنایع حادث خواهد شد.

    نویسنده:شیما عسگری

    مقاله قبلیزینک و تاخیر در ترخیص از گمرک
    مقاله بعدیحقوق بازنشستگان دولت زودتر از همیشه پرداخت می‌شود

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.