رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ معتقد است؛ باید یک کارگروه ویژه مدیریت اقتصادی پساجنگ با اختیارات بالا و با مشارکت جدی بخش خصوصی، تشکیل شود.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، بابک عابدین، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ: با پایان جنگ دوازدهروزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، اقتصاد کشور وارد مرحلهای حساس، پیچیده و البته تعیینکننده شده است. اگر این دوره به درستی مدیریت شود، میتواند نقطه آغاز یک بازسازی هوشمند، عمیق و پایدار باشد، این موضوع نهتنها در مبحث کلان اقتصاد کشور بلکه در بخشهای مختلف صنعت چاپ نیز کاربرد دارد.
در این زمینه، پنج محور فوری باید در دستور کار دولت و سیاستگذاران اقتصادی قرار گیرد:
محور اول مدیریت فوری بحران اقتصادی است؛ مهار انتظارات تورمی و تثبیت بازار ارز با ابزارهای پولی و شفافیت سیاستی، هدفمند کردن یارانهها و منابع بودجهای برای حمایت از بنگاههای کوچک و اقشار آسیبپذیر، ایجاد آرامش در فضای اقتصادی با تنشزدایی و ثبات در مقررات و دستورالعملها، رفع فوری ناترازیهای انرژی از طریق تعاملات هوشمند سیاسی و اقتصادی با هدف جذب سرمایهگذاری خارجی و افزایش درآمدهای ارزی در این حوزه و تشکیل کارگروه ویژه مدیریت بحران اقتصادی برای شناسایی و رفع موانع محیط کسبوکار و اجتناب از اعمال سیاستهای تنبیهی علیه بنگاههای اقتصادی، بهویژه در شرایطی که بحرانهای اقتصادی و ناترازیهای زیرساختی بانکها و سازمانهای تنظیمگر، بسیاری از فعالان اقتصادی را در آستانه سقوط قرار دادهاند، اهمیت ویژهای دارد.
محور دوم جهش در تولید ملی است؛ در این بخش نیز تأمین مالی فوری و کمبهره برای SMEها از طریق منابع بانکی و صندوقهای توسعهای، ارتقاء بهرهوری از طریق دیجیتالسازی و اصلاح ساختار صنعتی، مشوقهای واقعی برای صنایع با مزیت صادراتی و حمایت مادی و لجستیکی از حضور تشکلها و بنگاهها در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی، در قالب پاویونهای ملی برای معرفی توانمندیها، جذب مشتری خارجی و تقویت برند ایرانی نیز باید مدنظر دولت قرار گیرد.
در این زمینه تثبیت زنجیره تأمین تولید بهخصوص برای فعالان صنعت چاپ نیز سومین محوری است که اهمیت دارد؛ در این حوزه اولویتبخشی به واردات فوری مواد اولیه، ماشینآلات و کالاهای واسطهای، اعمال معافیتهای گمرکی هدفمند برای خطوط تولیدی دارای مزیت داخلی یا صادراتی، ایجاد مسیر سبز ترخیص برای واردکنندگانی که سوابق روشن و مؤثر دارند، تسهیل واردات کالاهای مورد نیاز صنایع تولیدی از طریق حذف رویههای پیچیده و زمانبر و جلوگیری از سردرگمی سرمایههای ملی در فرآیندهای وارداتی و تشویق ورود منابع مالی و سرمایهگذاری واردکنندگان به چرخه تأمین مواد اولیه و تجهیزات تولیدی باید به عنوان یک سیاست کلی دنبال شود.
بیشتر بخوانید: دیدار هیئت مدیره کاروان مهربانی صنعت چاپ با مدیر کل دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد
چهارمین محور، توسعه صادرات غیرنفتی صنایعی مثل چاپ است که به عنوان راه نجات ارزی کشور محسوب میشود؛ در این مسیر معتقدم بهبود زیرساختهای گمرکی و لجستیکی برای کاهش هزینه و زمان صادرات، اعطای مشوقهای پایدار و قابل پیشبینی به صادرکنندگان واقعی، حمایت از صنایع تبدیلی، خدمات فنی و مهندسی و ایجاد ارزش افزوده صادراتی، حمایت فوری از تشکلها و بنگاهها برای حضور در نمایشگاههای معتبر جهانی در قالب پاویونهای ملی نیز یکی از راهکارهای کلیدی برای معرفی توانمندیهای کشور به جهان و توسعه شبکههای تجارت خارجی و اتخاذ رویکرد مذاکره و تنشزدایی بینالمللی با هدف پیشبرد توسعه کشور و ارتقای جایگاه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران میتواند راهگشا باشد.
استفاده هوشمندانه از ظرفیتهای اوراسیا و بریکس نیز پنجمین محوری است که دولت و سیاستگذاران میتوانند به آن توجه کنند؛ در این میان بهرهبرداری از مزایای تعرفهای و بازار ۱۸۰ میلیونی اتحادیه اوراسیا، فعالسازی تبادلات ارزی غیردلاری و همکاریهای سرمایهگذاری در بستر گروه بریکس و توسعه دیپلماسی اقتصادی منطقهای و تهاتر کالا برای بیاثر کردن تحریمها را باید به این فهرست اضافه کرد.
باید گفت که اقتصاد ایران، امروز در آستانه یک تصمیمگیری مهم است. اگر نگاه عملگرایانه، چابک و شفاف بر سیاستگذاری حاکم شود و از ظرفیت تشکلها و بخش خصوصی واقعی استفاده شود، میتوان نهتنها بحران را مدیریت کرد، بلکه اقتصاد کشور را وارد مرحلهای از بازسازی پایدار، صادراتمحور و کمریسک کرد. بهنظر من، وقت آن رسیده که یک کارگروه ویژه «مدیریت اقتصادی پساجنگ» با اختیارات بالا و با مشارکت جدی بخش خصوصی، تشکیل شود. این کارگروه باید تصمیمات فوری، منسجم و مؤثر بگیرد؛ نه صرفاً اسناد و جلسات تکراری، در این صورت نهتنها بخش کلان اقتصاد کشور بلکه صنعت چاپ نیز از ثمرات آن بهرهمند خواهند شد.