ایجاد شورای عالی کتاب با مشارکت وزارتخانه‌های فرهنگی و آموزشی

    0
    3
    نمایشگاه های کتاب استانی آصفی واسپاری امور نشر

    مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران آموزشی از ارسال نامه به وزیر آموزش و پرورش و ارائه پیشنهاد ایجاد شورای عالی کتاب با مشارکت وزارتخانه‌های فرهنگی و آموزشی خبر داد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، امین آصفی، مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران آموزشی، با بیان اینکه صنعت نشر مواره یکی از ارکان اصلی جبهه فرهنگی و آموزشی ایران است، عنوان کرد: این صنعت طی یک ماه اخیر با چالش‌هایی جدی و بی‌سابقه مواجه شده و تداوم فعالیت بسیاری از موسسات انتشاراتی و آموزشی در معرض تهدید قرار گرفته است.

    وی ادامه داد: در این میان خروج کتاب از سبد مصرف فرهنگی خانوار ایرانی به دلیل کاهش قدرت خرید عمومی و تغییر اولویت‌های جامعه به سمت مسائل معیشتی و اقتصادی، چالشی جدی است که باید به آن توجه شود.

    آصفی با طرح این موضوع که کاهش شدید نقدینگی در بنگاه‌های نشر موجب ناتوانی در پرداخت حقوق، حق بیمه، اجاره‌بها و سایر هزینه‌های جاری شده است، افزود: رکود در بازار کتاب، افزایش عودت کتاب از سوی موزعان و کتاب‌فروشان و در نتیجه برگشت گسترده چک‌ها که منجر به اختلال مالی شده است.

    به گفته وی، در کنار این مسائل، ناامنی شغلی و افزایش فشار روانی بر پرسنل شاغل در انتشارات و دیگر حلقه‌های زنجیره نشر را نیز باید به فهرست این موضوعات اضافه کرد.

    آصفی با اشاره به ارسال نامه هیئت مدیره انجمن ناشران آموزشی به وزیر آموزش و پرورش گفت: این نامه را با توجه به تاثیر و مسئولیت این وزارتخانه در حمایت از توسعه و پایداری زیرساخت‌های فرهنگی و آموزشی کشور و با توجه به تحولات اخیر ارسال کردیم و درخواست شد با رویکردی حمایتی و مبتنی بر مسئولیت فرهنگی و آموزشی اقداماتی انجام شود.

    وی درباره برخی از پیشنهادات ارائه شده در این نامه، توضیح داد: پیشنهاد خرید کتاب و محصولات فرهنگی از ناشران و اعطای تسهیلات بانکی قرض‌الحسنه، با دوره تنفس حداقل شش ماهه به‌منظور تأمین هزینه‌های جاری و بازسازی توان عملیاتی بنگاه‌های نشر برخی از این پیشنهادات بود.

    بیشتر بخوانید: ایجاد نیاز نکته اصلی برای برد ناشران

    آصفی همچنین افزود: ایجاد شورای عالی کتاب با مشارکت وزارتخانه‌های فرهنگی و آموزشی اعم از وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و آموزش عالی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و … و تخصیص اعتبار ویژه برای خرید کتاب توسط نهادهای دولتی و عمومی با هدف تحریک تقاضا و حمایت از صنعت نشر. نیز از دیگر پیشنهاداتی است که در نامه ارائه کردیم.

    به گفته وی، برگزاری جلسه‌ای مشترک با حضور نهادهای تصمیم‌گیر می‌تواند در هم‌افزایی بیشتر و یافتن راه‌کارهایی نوین و اجرایی، موثر باشد، زیرا حمایت مؤثر، به‌هنگام و هدفمند نقش مهمی در حفظ و پایداری فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی کشور دارد.

    کتاب

    مقاله قبلینشست هم اندیشی با هدف تسهیل صادرات صنعت چاپ برگزار می‌شود
    مقاله بعدیچاپ استنسیل یا چاپ ترافارد چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    شانزده − چهار =