هوش مصنوعی؛ میان‌بری نوین در طراحی چاپ و تبلیغات

    0
    23
    هوش مصنوعی

    ظهر دیروز (۲دی‌ماه) و همزمان با نخستین روز برگزاری سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی چاپ و بسته‌بندی تهران، گروه «سِپی» همایشی تخصصی با عنوان «هوش مصنوعی در دنیای طراحی چاپ و تبلیغات» برگزار کرد. در این همایش، مهلا میرزائی به‌عنوان مدرس، به بررسی کاربردهای عملی هوش مصنوعی در فرآیند طراحی و تولید محتوای بصری پرداخت و تلاش کرد نگاهی واقع‌گرایانه و کاربردی به موضوع هوش مصنوعی ارائه دهد.

    هوش مصنوعیمیرزائی با تأکید بر اهمیت تجربه عملی، عنوان کرد: برای یادگیری پرامپت‌نویسی الزاماً نیازی به گذراندن دوره‌های تئوریک پیچیده وجود ندارد. به گفته او، بهترین مسیر یادگیری، کار مداوم با ابزارهای هوش مصنوعی و آزمون‌وخطا در فضای واقعی است؛ فرآیندی که به کاربر کمک می‌کند به‌تدریج با محدودیت‌ها، خطاها و باگ‌های هر ابزار آشنا شود و تشخیص دهد چه نوع دستوردهی برای هر پروژه یا تصویر، نتیجه بهتری به همراه دارد.

    وی افزود: تسلط بر اصلاح خروجی‌ها، بیش از هر چیز حاصل همین تجربه مستمر است.

    در ادامه این همایش، مدرس نشست به اصول کلیدی در نوشتن پرامپت مؤثر اشاره کرد و توضیح داد: شفافیت در دستوردهی نقش تعیین‌کننده‌ای در کیفیت خروجی دارد. او گفت پرامپت باید به‌گونه‌ای نوشته شود که گویی مخاطب هیچ پیش‌زمینه‌ای از موضوع ندارد، چراکه هرگونه ابهام می‌تواند به نتیجه‌ای غیرقابل‌قبول منجر شود.

    به گفته میرزائی، تعیین دقیق سبک هنری مانند رئالیستی، مینیمال یا فانتزی، ترتیب و اولویت واژگان در متن پرامپت و همچنین توجه به جزئیات محیطی و احساسی نظیر نورپردازی، اتمسفر و فیگورها، تأثیر مستقیمی بر خروجی نهایی دارد.

    وی همچنین بر پرهیز از به‌کارگیری کلمات مبهم تأکید کرد و قابلیت اصلاح و بازبینی خروجی در مدل‌های جدید هوش مصنوعی را یکی از مزیت‌های مهم این ابزارها دانست.

     

    معرفی ابزارهای پرکاربرد هوش مصنوعی در حوزه طراحی و تبلیغات اختصاص

    بخش دیگری از این همایش به معرفی ابزارهای پرکاربرد هوش مصنوعی در حوزه طراحی و تبلیغات اختصاص داشت. در این بخش، ابزارهایی مانند Hugging Face، Gemini، Google Draw، Krea (متصل به Flux)، Viscom، Leonardo، Firefly و Remini معرفی شدند که هرکدام قابلیت‌های متفاوتی در تولید، ویرایش و ارتقای کیفیت تصاویر دارند. به‌ویژه به کاربرد Remini برای افزایش کیفیت تصاویر در تلفن همراه اشاره شد.

    میرزائی همچنین به قابلیت ترکیب تصاویر یا Image Blending پرداخت و توضیح داد: با استفاده از این ویژگی می‌توان چند تصویر مختلف را به هوش مصنوعی ارائه داد تا خروجی ترکیبی و شبیه‌سازی‌شده تولید شود؛ برای مثال، جانمایی یک مبل خاص در فضای واقعی منزل.

    وی در ادامه، متریال‌دهی و ایجاد بافت را یکی از پیشرفت‌های چشمگیر هوش مصنوعی دانست و گفت کاری که پیش‌تر نیازمند ساعت‌ها فعالیت در نرم‌افزارهایی مانند 3ds Max بود، امروز در چند ثانیه و با دقت بالا انجام می‌شود.

    بیششتر بخوانید: گزارش تصویری افتتاحیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی چاپ و بسته بندی تهران

    در پایان این همایش، مدرس با نمایش نمونه‌هایی از خروجی‌ها به چالش‌ها و باگ‌های رایج هوش مصنوعی اشاره کرد. خطاهای ساختاری مانند انحنای غیرطبیعی پارچه، سایه‌پردازی نادرست یا شکستگی‌های غیرواقعی در تصاویر تبلیغاتی، و همچنین ایجاد اعضای اضافی مانند دست یا چشم اضافه در تصاویر و ویدیوها، از جمله این موارد بود.

    به گفته او، بروز چنین خطاهایی اغلب ناشی از ضعف در پرامپت‌نویسی و نیازمند اصلاح دقیق دستوردهی است. میرزائی در جمع‌بندی سخنان خود با اشاره به تفاوت نسل‌ها در فرآیند تولید محتوا گفت: نسل جدید با اتکا به ابزارهای هوش مصنوعی، بسیار سریع‌تر به ایده نهایی می‌رسد؛ در حالی که نسل‌های پیشین زمان و انرژی زیادی را صرف یادگیری ابزارهای دستی و پیچیده می‌کردند.

    مقاله قبلیدهقانکار: صنعت چاپ شهروند درجه دو نیست
    مقاله بعدیبازخوانی چالش‌ ها و تکنیک‌ های نوین بازاریابی و جذب مشتری در صنعت چاپ

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    هفده − 4 =