سومین همایش بزرگ تابلوسازان تبلیغات محیطی ایران بعد از ظهر جمعه ۹ آذرماه با حضور بزرگان و پیشکسوتان صنف سازندگان تابلوهای تبلیغاتی و به همت اتحادیه چاپخانه داران تهران و صنف سازندگان تابلوهای تبلیغاتی تهران در مرکز همایش های بین المللی ایران برگزار شد.
تاسیس انجمن صنفی کارفرمایی تابلوسازان
مصطفی ابراهیمی دبیر برگزاری سومین همایش بزرگ تابلوسازان تبلیغات محیطی ایران و دبیر کارگروه توسعه و ساماندهی تابلوسازان اتحادیه چاپخانه داران تهران در ابتدای همایش بزرگ تابلوسازان تبلیغات محیطی ایران گفت: در ابتدا جا دارد از جناب ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران بابت همراهی دلسوزانه با صنف تابلوساز تشکر کنم در ادامه از جناب محمدعلی نوری، سیدحسن نجفی اعضای هیئت مدیره اتحادیه و همچنین بهنام نجفی بابت زحماتی که برای این صنف کشیده اند تشکر کنم.
وی ادامه داد: عملکرد کارگروه توسعه و ساماندهی تابلوسازان اتحادیه چاپخانه داران تهران را در قالب ویدیوئی مشاهده کردید تک تک این افراد کارهای مفید بسیاری را برای صنف انجام دادند و باعث جان گرفتن دوباره صنف تابلوسازان شدند.
ابراهیمی افزود: تاسیس رسانه کاری بود که توسط این کارگروه شکل گرفت ما جایی را نداشتیم تا با گفت و گو دانش و تجربه مان را اشاعه دهیم.
دبیر برگزاری سومین همایش بزرگ تابلوسازان تبلیغات محیطی ایران با اشاره به پیگیری مسائل حقوقی در اتحادیه گفت: ما موفق شدیم مثل مشاوران املاک یک قرارداد متحدالشکلی داشته باشیم.
وی در ادامه توضیح عملکرد کارگروه توسعه و ساماندهی تابلوسازان اتحادیه چاپخانه داران تهران بیان کرد: در سال اول که وارد اتحادیه شدیم توانستیم پرونده ها را بررسی کنیم متوجه شدیم که همکاران عزیزمان قراردادی ندارند و قراردادی تنظیم شد و در صنف توزیع شد. ما در این مدت توانستیم نرخ نامه منظم و مدونی را به صورت سالانه تصویب کنیم در صورتی که در گذشته همچین موردی را نداشتیم.
دبیر کارگروه توسعه و ساماندهی تابلوسازان اتحادیه چاپخانه داران تهران افزود: با سازمان زیبا سازی شهرداری تهران درباره برخی از رفتارهای نامناسب با فعالان صنف تابلوسازی، مذاکراتی صورت گرفته و از آن ها بابت این رفتار توضیح خواسته ایم و در نتیجه به تشکیل کارگروه های مشترک رسیده ایم و راهکارهایی برای رفع این مشکل ارائه شد.
وی اشاره کرد: درباره مشکلات و امور مالیاتی صنف تابلوسازان توافقاتی صورت گرفته و کمیسیون های حل اختلاف مالیاتی با حضور دو نماینده از اتحادیه در کمیسیون حل اختلاف مالیاتی، می تواند از حق و حقوق شما عزیزان دفاع کند.
ابراهیمی تاکید کرد: ما در اتحادیه تلاش کردیم تا خودباوری را در صنف تابلوسازان ایجاد کنیم. کار ما تلفیقی از نجاری، برق و الکترونیک و گرافیک است. صنف ما صنف بزرگ و فاخری است و نباید خدماتمان را ارزان ارائه دهیم.
دبیر کارگروه توسعه و ساماندهی تابلوسازان اتحادیه چاپخانه داران تهران گفت: صنوف بزرگ یکسری کارها را انجام می دهند و ما می توانیم به عنوان راهنما از آن ها الگو برداری کنیم. ما حتما در ادامه مسیر نمایشگاه تابلوسازی را در سال آینده به صورت تخصصی و مستقل برگزار خواهیم کرد. ما در آینده نزدیک انجمن صنفی کارفرمایی تابلوسازان را تاسیس خواهیم کرد که در مرکز هر استان کشور نمایندگانی نیز خواهد داشت.
ابراهیمی در انتها با یادی از درگذشتگان این صنف همچون محرم خوش نژاد و صفرعلی دهقان بیان کرد: با عبور از گردنه سختی که در چند ماه اخیر در اتحادیه خواهیم داشت، شرکت تعاونی تابلو سازان را ایجاد خواهیم کرد که برای صنف تابلوسازان خیر بسیاری دارد.
توجه به مولفه های ملی، میهنی و تاریخی
استاد محمد صادق احدپور استاد خوشنویسی و عضو هیئت مدیره انجمن خوشنویسان ایران نیز در ادامه مراسم سومین همایش بزرگ تابلوسازان تبلیغات محیطی ایران با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگی بین خوشنویسی و تابلوسازی است، اظهار داشت: ورود فناوری به عرصه تابلوسازی، تابلو سازان را نیز به استفاده از تکنولوژی های جدید سوق داده و باعث شده که از این فرایند با یک کلیک به جای خطاطی برای تابلو سازی استفاده شود.
وی با توضیحی درباره روند شکل گیری خط نستعلیق تاکید کرد: ما ایرانی هستیم و خط ملی ما نستعلیق است که در صنف تابلو سازی لازم است به این حساسیت توجه ویژه شود. علاوه بر آن استفاده از فرم در کنار خط میهنی نشان دهنده هنر روزمره ما در دنیا است.
احدپور تابلوسازی را یک نمایشگاه ۲۴ ساعته و سالانه دانست و ادامه داد: ما به صورت ۲۴ ساعته در معرض تابلوهای شهری قرار داریم و یک دعوت تصویری و توجه به فرهنگ ملی، میهنی و تاریخی است به همین دلیل نباید به سادگی از کنار آن گذشت بنابراین توقع داریم که به خط ملی ایران توجه بیشتر داشته باشید.
عضو هیئت مدیره انجمن خوشنویسان ایران با بیان اینکه لوگو، در یک لحظه تاثیر خود را بر مخاطب می گذارد، خطاب به تابلوسازان حاضر در سومین همایش بزرگ تابلوسازان تبلیغات محیطی ایران گفت: در فرهنگ ما مولفه های فرهنگی و ملی، مانند احترام، صداقت، نوع دوستی و … وجود دارد که بهتر است تابلو سازان این مولفه ها را در کارهای خود لحاظ کنند تا شاهد کارهای ارزنده تری از آن ها باشیم.
تدوین نرخ نامه مشخص و هماهنگی
احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه مراسم سومین همایش تابلوسازان تبلیغات محیطی ایران با بیان اینکه مفتخر است در کنار زیبا آفرینان محیط اجتماعی کشورمان هستم، گفت: من همواره در چهار سال گذشته عملکرد کارگروه توسعه و ساماندهی تابلوسازان اتحادیه چاپخانه داران تهران را مثال زده ام و موفقیت این کارگروه به دلیل مطالبه گر بودن خود تابلوسازان است. من معتقدم تا زمانی که مطالبه گر نباشید موفق نخواهید شد و ما در اتحادیه در این مدت سعی داشته ایم تا مطالبات به حق شما عزیزان را پیگیری کنیم. البته این وظیفه هر رئیس اتحادیه است تا از تک تک رسته های صنفی خود حمایت کند.
وی ادامه داد: براساس توافقات انجام شده اگر در آینده هرتابلویی که بدون مجوز نصب شود، با خاطیان برخورد خواهد شد، تا افرادی که مجوزهای صنفی را دریافت کرده اند با فراغ بال بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
ابوالحسنی با اشاره به رفع مشکل برخوردهای بعضا نامناسب سازمان زیبا سازی شهرداری تهران با فعالان صنف تابلوساز، گفت: در آینده نزدیک با سازمان زیبا سازی همکاری بیشتری خواهیم داشت و دیگر شاهد رفتارهای نامناسب ماموران شهرداری با تابلو سازان این نخواهیم بود.
وی تصریح کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در صنف تابلوسازان روی داده، بهره گیری از کمک و تجربیات پیشکسوتان است، تا با راهنمایی آنها بهره وری در این صنف افزایش یابد.
ابوالحسنی افزود: مدتی بود که صنف تابلوسازان از طراحان و خطاطان فاصله گرفته و ما با برقراری ارتباطات جدید، رفع تناقضات و امضای تفاهم نامههایی سعی در روابط بهتر کرده ایم.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه تخصصی در خردادماه گفت: صنف تابلوسازان باید قدر هنر خود را بدانند و ارزان فروشی نکنند، ما نیز امیدواریم که برای سال آینده نرخ نامه مشخص و هماهنگی برای صنف تابلوسازی در کشور تدوین کنیم.
تابلوهایی متناسب با فرهنگ ایران
حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف تهران نیز در ادامه این مراسم گفت: تابلوهای شهر همانطور که گفته شد یک نمایشگاه بزرگ است و می توان از آن ها به عنوان ویترین اقتصادی صنوف مختلف نام برد و این ویترین های اقتصادی به هنر دست و زحمات شما عزیزان زینت یافته است و پیشنها من این است که این اثرات ثبت شود و ما در اتاق اصناف حامی شما عزیزان هستیم زیرا تمام صنوف مدیون هنر شما هستند.
وی ادامه داد: تابلوهای ما باید متناسب با فرهنگمان باشد. تابلو سازان بهتر است از حروف خارجی یا علائمی که با فرهنگ ما سازگار نیست، توجه لازم را داشته باشند.
رئیس اتاق اصناف تهران در انتها خاطرنشان کرد: خط نستعلیق ایران، میراثی برای کشورمان است اما گاهی مشاهده می شود که این خطوط در تابلوهای شهری بیش از اندازه کشیده یا کوتاه شده است. برای حفظ این میراث باید توجه لازم را داشت.
بیشتر بخوانید: کارگاه آموزشی تابلوسازان برگزار شد
تجلیل از برگزیدگان در سومین همایش بزرگ تابلوسازان تبلیغات محیطی ایران
در انتهای این مراسم از سیدحسن نجفی نایب رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران و محمدعلی نوری عضو هیئت مدیره اتحادیه به پاس یک عمر خدمت به صنف تابلوسازی و رضا بهزادی بابت دو دوره هیئت مدیره اتحادیه صنف تابلوسازان و چاپخانه داران کرمان تقدیر شد.
همچنین از مصطفی تاجیک به عنوان طراح برگزیده، از نادر احمدی، مهدی احمدپور و علی رهبر به عنوان تابلوساز برگزیده، محمد اصغر زاده به عنوان تلفیق کننده هنر و صنعت، کسری مهر به عنوان برگزیده استان البرز شهر فردیس، شیرکوهی به عنوان برگزیده استان خراسان رضوی شهر مشهد، فرهاد شهباز به عنوان برگزیده استان اصفهان، مهدی جلالی پور به عنوان برگزیده استان اردبیل تقدیر شد.