تولید برچسب های نانو الیاف نشانگر تازگی محصولات غذایی

    0
    127
    برچسب های نانو الیاف

    طرح پژوهشی طراحی و تولید برچسب های نانو الیاف حساس به حرارت به عنوان نشانگر تازگی محصول غذایی توسط پژوهشگران کشور محقق شد. این محصول قابلیت استفاده در بسته بندی محصولات غذایی را دارد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین، بهاره عماد زاده مجری طرح پژوهشی طراحی و ساخت برچسب های نانو الیاف حساس به حرارت به عنوان نشانگر تازگی محصول غذایی درباره مشخصات این دستاورد پژوهشی گفت: تاثیر دما بر کیفیت و سلامت محصولات غذایی، داروها و ترکیبات بیولوژیکی بر کسی پوشیده نیست. شناساگرهای دما – زمان که به اختصار TTI خوانده می شوند، تجهیزاتی ساده و ارزان برای پایش این تأثیرات محسوب می شوند.

    برچسب های نانو الیاف

    عملکرد برچسب های نانو الیاف

    وی افزود: این شناساگرها می توانند به صورت برچسب های نانو الیاف کوچکی طراحی شوند که بیانی بصری از تاریخچه حرارتی محصول نگهداری و توزیع را ارائه دهند.

    عمادزاده در خصوص اساس کار این نوع شناساگرها گفت: با استفاده از این شناساگرها مصرف کننده می تواند تشخیص دهد که آیا محصول غذایی در یک دمای مرجع مشخص تعریف شده (بحرانی) در حالت گرما یا سرما قرار داده شده است یا خیر.

    مجری این طرح پژوهشی با بیان اینکه کارایی شناساگر تولید شده روی نمونه پسته طی دوره نگهداری ارزیابی شده است، در مورد اهمیت اقتصادی این دستاورد پژوهشی اظهار کرد: قرارگیری شناساگرهای دما- زمان بر روی بسته بندی، اطلاعات مناسبی را در خصوص نحوه نگهداری محصول در زنجیره تولید تا مصرف به خریدار و یا مراجع نظارتی ارائه می کند و سبب ایجاد ارتباطی مناسب میان شرایط محصول و مصرف کننده می شود.

    وی تصریح کرد: موضوع مهم در باره این شناساگرها، پیچیدگی آنها و محدود بودن اطلاعات علمی در خصوص نحوه طراحی آنها می باشد که در نمونه تولید شده در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی سیستم رنگی مناسب جهت تولید این نوع شناساگرها طراحی و در بستری از نانو الیاف قرار گرفته است. سیستم طراحی شده قادر است زمانی که دما از ۳۵ درجه سانتیگراد فراتر رود، تغییر رنگی مشخص از خود ظاهر کند.

    وی ادامه داد: استفاده از این شناساگرها به خصوص در مورد محصولات صادراتی کشور که زمانی طولانی تر را طی می کنند تا به دست مصرف کننده برسند بسیار مفید خواهد بود.

    بیشتر بخوانید: ابداع ۱ نوع بسته‌بندی جدید ضد میکروبی

    مدیر گروه نانو فناوری مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تاکید کرد: بومی سازی دانش فنی تولید این حسگرها که در انحصار کشورهای معدودی بوده، از مزیت های این دستاورد پژوهشی به شمار می رود؛ مضاف بر اینکه در پژوهش حاضر، از بستر نانو لیفیدر تولید شناساگر استفاده شده است که در نتیجه زمینه لازم برای افزایش حساسیت آنها فراهم کرده است.

    وی با بیان اینکه پیشنهاد اجرای این طرح، برنده گرنت پژوهشی ۱۲ هزار دلاری آکادمی جهانی علوم (twas) بوده است افزود: تولید این شناساگرها در کشور می تواند به عنوان تحولی در صنعت بسته بندی محصولات غذایی و دارویی محسوب شود.

    مقاله قبلیاجرای سامانه فروش الکترونیکی کتاب در نمایشگاه کتاب سی‌و‌سوم
    مقاله بعدیپروژه ‌های نیمه ‌کاره شهرک های چاپی بلای جان صنعت چاپ

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.