مشارکت صنایع چوب و کاغذ در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
صنایع، دانشگاهها و بخش تحقیقات از جمله صنایع چوب و کاغذ برایطرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت پیشقدم شدند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رضا احمدی، مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: برخی صنایع با انعقاد تفاهمنامه و حمایتهای مالی برای تولید نهال و تجهیز نهالستان ها، همکاری های خود را با طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت آغاز کردهاند.
وی اظهار داشت: در استان خوزستان تعدادی از شرکت های نفتی و در استان آذربایجان شرقی پنج مورد از صنایع در راستای انجام مسئولیتهای اجتماعی از طریق حمایتهای مالی و تولید نهال به این طرح ورود پیدا کردهاند.
وی به مشارکت صنایع چوب و کاغذ نیز اشاره و تصریح کرد: این صنایع پای کار هستند و نسبت به تولید و کاشت نهال قول حمایت دادند.
احمدی با بیان این که تعدادی از نهالستانها برای تولید و زراعت چوب به منظور تأمین بخشی از نیاز داخل کشور توسط صنایع چوب و کاغذ مدیریت میشوند، گفت: این صنایع میتوانند در تولید نهال جنگلی به این طرح کمک کنند.
وی با بیان این که این طرح بر اعتبارات دولتی تکیه ندارد، اظهار داشت: در کشور ظرفیت های بزرگی برای کاشت یک میلیارد درخت وجود دارد و این طرح باید کاملاً با مشارکت مردم اجرا شود.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت افزود: یکی از تأکیدات وزارت جهاد کشاورزی این است که اهمیت درختکاری در جذب کربن، حفاظت از آب و خاک و تغییرات اقلیمی برای صنایع مشخص شود.
وی با اشاره به این که ایران هفتمین کشور تولید کننده کربن در جهان است، اذعان داشت: ایران دارای پوشش جنگلی کمی است و بخش صنعت نیز به سرعت در حال توسعه هستند و ممکن است در آینده تولید آلاینده ها بر تولید اکسیژن پیشی بگیرد، از این رو ضرورت دارد که جنگل ها توسعه یابند.
احمدی درباره نقش NGO و سازمانهای مردمنهاد نیز گفت: سازمانهای مردم نهاد میتوانند مردم و خیرین را ترغیب به همکاری و کمک های مالی در تولید و کاشت نهال های جنگلی کنند.
بیشتر بخوانید: واردات چوب به کشور کاهش می یابد
وی اضافه کرد: برخی دانشگاه ها و بخش تحقیقات از جمله دانشگاه زابل در استان سیستان و بلوچستان برای تولید نهال پیش گام شدهاند.
احمدی در همین حال افزود: درصدد هستیم طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را با مشارکت شرکت های دانش بنیان اجرا کنیم.