بازدید از چاپخانه های استان البرز در سفر یک روزه معاون وزیر به این استان

    0
    715
    چاپخانه های استان البرز

    بیان دغدغه چاپخانه داران در بازدید معاون فرهنگی ارشاد از چاپخانه های استان البرز 

    معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهی مدیرکل دفتر چاپ و نشر، در روز یکشنبه (نهم بهمن ماه) در سفری یک روزه به استان البرز به بازدید از چاپخانه های برتر این استان واقع در شهرک صنعتی اشتهارد و شهرک صنعتی کوثر پرداخت.

    دیدار با خانواده شهدا، پیشکسوتان عرصه فرهنگی، نویسندگان و حضور در شورای اداری روسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز همچنین دیدار با کارکنان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر برنامه های سفر یک روزه هیئت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان البرز بود. چاپخانه داران در بازدید معاون فرهنگی ارشاد از چاپخانه های استان البرز به بیان دغدغه های خود پرداختند. 

    آغاز سفر

    سفر استانی یاسر احمدوند؛ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ابتدا با زیارت قبور شهدای استان البرز آغاز و با بازدید از اداره کل فرهنگ و ارشاد این استان ادامه یافت. وی همچنین در جریان این سفر با آیت‌الله حسینی همدانی؛ نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرج؛ دیدار و درباره سیاست های کلان فرهنگی نظام و راهبردهای وزارت فرهنگ و ارشاد در دولت سیزدهم گفت و گو کرد. دیدار با خانواده شهید روح‌الله عجمیان، از شهدای امنیت استان البرز، بازدید از کتابخانه عمومی الزهرا شهر کرج، دیدار با شعرا و نویسندگان این استان از دیگر برنامه های بازدید معاون فرهنگی ارشاد از چاپخانه های استان البرز در این سفر بود که محقق شد.

     

    بازدید از چاپخانه گروه کشت و صنعت دبش

     چاپخانه های استان البرز

    احمدوند در ادامه بازدید از چاپخانه های استان البرز با حضور در شهرک صنعتی اشتهارد به دیدار با مدیران و روسای گروه کشت و صنعت دبش رفت. این بازدید با همراهی علی اکبر ابراهیمی؛ مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سعید جابری انصاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، ابراهیم کردلو فرماندار استان البرز، حجت الاسلام مسعود داوودی امام جمعه شهرستان اشتهارد انجام شد.

    اکبر رحیمی مدیرعامل چای دبش، در این دیدار به ارائه توضیحاتی در رابطه با فعالیت های کارخانه چای دبش پرداخت و گفت: این کارخانه بزرگ ترین مجموعه فرآوری و بسته بندی چای در خاورمیانه و چه بسا در کل جهان است که با آخرین تکنولوژی های روز در حوزه چای تجهیز  شده است.

    وی با اشاره به اینکه چاپخانه شرکت چای دبش مجهز به بزرگترین دستگاه های چاپ و بسته بندی جهان همانند هایدلبرگ و من رولند آلمان و COMEXI اسپانیا است، اظهار داشت: عدم حضور تکنولوژی روز در صنعت چاپ و بسته بندی از مهمترین مشکلات این حوزه است. به این منظور درصدد هستیم تا با گسترش تجهیز این چاپخانه به زودی شاهد بزرگترین مجموعه چاپی در خاورمیانه باشیم.

    رحیمی خاطرنشان کرد: مجموعه چای دبش به تحریم اعتقادی ندارد و به همین منظور تمام تلاش خود را برای خرید و تجهیزات نو با کارایی بالا می کنیم و در پی توسعه این مجموعه نیازمند حمایت دولت هستیم.

     

    پشتیبانی برای توسعه صنعت چاپ

    احمدوند در ادامه سفر یک روزه خود برای بازدید از چاپخانه های استان البرز خطاب به مدیر مجموعه چای دبش گفت: صنعت چاپ و بسته بندی با اهمیتی که دارد، نه تنها حلقه مکمل سایر صنایع کشور محسوب می شود بلکه ارزش افزوده در تولیدات را به همراه دارد. از این رو دور اندیشی مدیران گروه صنعتی چای دبش برای ورود به این عرصه می تواند الگویی برای علاقمندان به پیشرفت کشور به ویژه برای گسترش چاپخانه های استان البرز  باشد.  

     وی با تاکید بر ضرورت پشتیبانی دولت برای توسعه صنعت چاپ و رفع موانع این حوزه، گفت: آنچه اهمیت دارد، بازگذاشتن عرصه برای حضور فعال و سرمایه گذاری بخش خصوصی در قالب های متنوعی چون شرکت ها، تعاونی ها، مجتمع های سرمایه گذاری و صندوق ها برای پیشرفت صنعت چاپ است. این مهم جز با حمایت دولت و مدیریت صحیح اتفاق نخواهد افتاد.  

     

    مجهزترین چاپخانه خاورمیانه

    «هلدینگ چای دبش در راستای تکمیل زنجیره ارزش و تولید بر آن شده است تا مجهزترین چاپخانه خاورمیانه را در وهله اول برای پاسخگویی به نیازهای خود با به روزترین تجهیزات روز جهان راه اندازی کند.» ناصر رستمی قائم مقام چای دبش با بیان این توضیحات، ادامه داد: برای مجموعه دبش تحریم معنایی ندارد. خرید ماشین آلات این چاپخانه از کشورهای اروپای غربی، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و بعضا آمریکا در بدترین شرایط اقتصادی و زیر پرچم مقدس جمهوری اسلامی گواه این ادعا است. بسیاری از دستگاه های چاپخانه دبش سفارشی سازی شده هستند و انحصار آن در دست خودمان است.

    وی ادامه داد: ما سه گروه چاپ، پیش از چاپ و پس از چاپ را با سرمایه ای یک میلیارد دلاری زیر یک سقف تجمیع کرده ایم به طوری که بدون اغراق این مجموعه چاپی از نظر تکنولوژی، سرمایه گذاری و مساحت در خاورمیانه رتبه نخست و در سطح جهان نیز رتبه چهارم در میان مجموعه های چاپی دارد.

    چاپخانه های استان البرز

    بازدید از چاپخانه دبش

    معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیئت همراهش در بازدید از چاپخانه های استان البرز پس از گفت و گو با مدیران و مسئولان شرکت چای دبش از بخش های مختلف چاپخانه این هلدینگ بازدید کردند. در جریان بازدید از چاپخانه های استان البرز، مدیرعامل و قائم مقام وی به ارائه توضیحاتی در رابطه با دستگاه ها و بخش های مختلف چاپخانه پرداختند. 

    وی در ادامه گفت: متریال ارزان، کیفیت بالای چاپ و قیمت تمام شده پایین موجب شده است تا ۴۰۰ شرکت تولیدی داخل کشور از جمله شرکت های کاله، گلها، لبنیات پاک، زعفران امروز، پارمیلا و تعدادی از شرکت های لوازم بهداشتی و پزشکی کارهایشان را به چاپ چای دبش برون سپاری کنند که این اتفاق موجب جلوگیری از خروج سالانه ۵۰۰ میلیون دلار ارز از کشور شده است.

    به گفته رحیمی این مجموعه توانایی انجام انواع چاپ را با آخرین تکنولوژی های روز جهان در ساختمانی مجهز به سیستم های تهویه هوا و انواع دمنده ها بدون خطرآتش سوزی و انفجار در مساحت یک هکتار و در سه طبقه دارد که البته در طرح توسعه این مجموعه قرار بر این است که خدمات مذکور در چهار طبقه هر کدام به مساحت یک هکتار ارائه شود.

    همچنین رستمی در ادامه با تاکید بر ضرورت تامین مالی برای گسترش فعالیت های چاپخانه گفت: بخشی از تامین مالی این مجموعه از بورس انجام شده است اما بنده نگرانم با تورم موجود ادامه پروژه متوقف شود. ما برای توسعه این چاپخانه به یک میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم.

    مواد اولیه مورد استفاده در این چاپخانه به صورت ترکیبی از کشورهای اروپایی و کشور فنلاند همچنین از شرکت های داخلی مانند راشل کاسپین و اترک تهیه می شود. عمده کارها در چاپخانه شرکت چای دبش بر چاپ فلکسو متمرکز است اما این مجموعه به زودی در حوزه چاپ گراور و افست فعالیتش را آغاز خواهد کرد.

     

    دیدار با چاپخانه داران استان البرز

    معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سفر یک روزه خود برای بازدید از چاپخانه های استان البرز با جمعی از چاپخانه داران فعال این استان در شرکت پیران پلیمر پارس واقع در شهرک چاپ و بسته بندی کوثر حضور یافت.

    در این جلسه حسن پیشنماز، مدیرعامل گروه چاپ و بسته‌بندی کالا کارتن در رابطه با شهرک چاپ و بسته بندی کوثر گفت: مجموع مساحت این شهرک ۲۰۶ هکتار و دارای ۳۰۶ واحد است. همچنین مجموع سرمایه گذاری این شهرک برای فاز توسعه ۹ هزار میلیارد تومان است. از ۲۶ واحد چاپ و بسته بندی حاضر در این شهرک تا کنون پنج واحد به بهره برداری رسیده و به طور میانگین هر ۲۰ روز یک واحد جدید نیز بازگشایی می شود.

    وی با بیان اینکه ساخت شهرک صنعتی کوثر البرز از سال ۱۳۹۷ آغاز شد، گفت: معافیت مالیاتی یکی از ویژگی های این شهرک است و به همین دلیل تمام ظرفیت آن واگذار شده است. تجمیع ۲۶ واحد چاپ و بسته بندی در این شهرک در استان البرز یک اقدام بی سابقه بود که در این بین شاهد حضور مجموعه های مختلف از قالب سازی تا کارخانه تولید مرکب و کارتن هستیم. 

    پیشنماز در خاتمه با اشاره به ضرورت تشکیل انجمن چاپ برای چاپخانه های استان البرز، خاطرنشان کرد: ایجاد یک ساختار منسجم به منظور مطالبات چاپی یکی از مهم ترین خواسته های ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای چاپخانه های استان البرز است. از سوی دیگر به دلیل ظرفیت بالای استان در حوزه اشتغالزایی، تربیت نیروهای متخصص نیز بسیار اهمیت دارد. چاپخانه های استان البرز

    چاپخانه های استان البرزضرورت توسعه کشور در بخش صنعت

    یاسر احمدوند در ادامه این نشست در جریان بازدید از چاپخانه های استان البرز با تاکید بر فراهم کردن شرایط و امکانات به منظور توسعه مجموعه های چاپی در کشور، گفت: مجموعه هایی که تاکنون احداث شده اند گواهی بر علم، تخصص و توان مدیریت متخصصان ایرانی است که در این راستا وظیفه دولت حمایت، رفع موانع و تسهیل شرایط برای رشد صنعت چاپ و بسته بندی کشور است.

    وی افزایش شهرک های تخصصی صنعت چاپ و بسته بندی در نزدیکی تهران را یک ضرورت برشمرد و گفت: اتحادیه چاپخانه داران تهران، در حال تدارک یک مکان برای دستیابی به این هدف است چرا که کشور در بخش صنعتی نیازمند توسعه است. البته ممکن است به دلیل مشکلات ناشی از فشارهای بیرونی روند این توسعه کند شود اما همت والای مهندسان ایرانی در نهایت منجر به راه اندازی مراکز متعدد صنعتی خواهد شد که نیازهای کشور را در بخش مختلف تامین خواهد کرد.

    احمدوند با ابراز امیدواری در خودکفایی در تامین مواد اولیه و مایحتاج صنعت بسته بندی در کشور، ورود به تولید ماشین آلات چاپ  به صورت استراتژیک و منطقی را هم یک ضرورت اجتناب ناپذیر برشمرد.

    بیشتر بخوانید: حمایت از صنعت چاپ زنجان با بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۸

    معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تشکیل اتحادیه استانی چاپ به ویژه برای چاپخانه های استان البرز اظهار داشت: در رابطه با تشکیل اتحادیه، مدیرکل دفتر چاپ و نشر پیگیری های لازم را انجام خواهند داد. حق چاپ در حمایت و توجهات دولتی بیش از این اقدامات است که امیدوارم با حمایت وزارت ارشاد و همکاری بخش خصوصی این حوزه به جایگاه واقعی خود برسد. جناب وزیر ارشاد هم در جریان برگزاری جشنواره صنعت چاپ برای رشد این صنعت قول مساعد را دادند که در این راستا اقداماتی را همچون دیدار با وزیر صمت و همچنین تدوین لایحه ویژه برای پیگیری مسائل چاپ را درنظر بگیرند.

    نویسنده: شیما عسگری 

    چاپخانه های استان البرز

    مقاله قبلیمودیان خوش حساب از مالیات معاف می شوند
    مقاله بعدیافزایش بهای کاغذ گلاسه نسبت به هفته های گذشته

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.