رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران معتقد است؛ یکی از مهم ترین اهداف اتحادیه در سال جدید را استانی کردناتحادیه چاپخانه داران تهران عنوان کرد
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران ضمن تبریک سال نو به اهالی صنعت چاپ سال گذشته را سالی پرفرازونشیب دانست و عنوان کرد: سال ۹۹ با همهی سختیهایی که برای اقتصاد کشور و همچنین صنعت چاپ داشت، سالی خوشیمن نیز برای این حوزه بود.
وی ادامه داد: در سال گذشته قیمت ارز بهشدت بالا رفت و تا حدود زیادی بر هزینه های تولید در همه صنایع افزوده شد، صنعت چاپ نیز از این آسیب مصون نماند اما با اینهمه در این سال هیئتمدیره جدید کار خود را آغاز کرد و همگی با انرژی و احساس مسئولیتی قوی برای حل مشکلات صنعت چاپ اقدام کردند؛ ما توانستیم حداقل رضایت اعضای اتحادیه را به دست آوریم و این کار اندکی نبود. شروع کار ما البته بسیار سخت بود چراکه اتحادیه صنعت چاپ با جایگاه واقعیاش فاصله بسیار زیادی داشت و ما باید برای احقاق حق آن دوچندان تلاش میکردیم.
شناساندن صنعت چاپ
وی در ادامه افزود: همانطور که اشاره کردم در اتحادیه پیشین بسیاری از نکات مهم نادیده گرفته شده بود؛ با اربابرجوع به شکل شایستهای برخورد نمیشد، مکان اتحادیه درخور شأن صنعت چاپ نبود، مسئولین جایگاه صنعت چاپ را نمیدانستند و گمان میکردند صنعت چاپ یعنی همان نشر کتاب. مهمترین کاری که ما باید در سال گذشته انجام میدادیم در ابتدا شناساندن این بخش به مسئولان، تصمیمگیران و قانونگذارانی بود که اختیارات این صنعت را در دست داشتند که باکمال افتخار باید بگویم ما در این مورد قوی عمل کردیم.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در همین باره ادامه داد: در سال گذشته ما جلسات بسیار زیادی با مسئولان امر داشتیم. رایزنیهای زیادی انجام شد و از آنجا که با صداقت و شفافیت مسائل را مطرح کردیم آنها نیز با صداقت و مهربانی پاسخگو بودند.
وی بیان کرد: خوشبختانه هیچ مسئولی دعوت ما را رد نکرد و همگی پاسخگوی ما بودند. این قدم مهمی بود که متأسفانه در اتحادیه پیشین کاملاً به آن بیتوجهی شده بود، مدیرکل حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حتی یکبار هم از اتحادیه پیشین دیدن نکرده بود؛ درصورتیکه با تلاشهای اتحادیه جدید، ما نهتنها توانستیم با وزارت ارشاد ارتباط خوبی برقرار کنیم بلکه موفق شدیم با سه وزیر دولتی مرتبط نیز جلسات و مذاکرات خوبی داشته باشیم.
ابوالحسنی اظهار کرد: وزارت دارایی با تصمیمات و سیاست گذاری های نادرست به صنعت چاپ ضربه های زیادی وارد کرده بود؛ در سال گذشته ما جلسات مؤثری با این بخش برگزار کردیم؛ بسیاری از تغییرات مدنظر ما انجام شد بهجز یک مورد که چندان خوشایند نبود و با توجه به چانهزنیهای ما بنا شده که این بند نیز حذف شود. این موضوع کار بزرگی است که ما در نظر داریم به عنوان عیدی در عید فطر به اهالی صنعت چاپ اهدا کنیم. این خبر مژده بسیار خوبی است که به زودی با تمامی جزئیات خدمت اعضای اتحادیه اعلام خواهد شد.
بیشتر بخوانید: تامین مواد اولیه صنعت چاپ، دغدغه هیئت مدیره جدید
صدور مجوز از سوی اتحادیه چاپخانه داران تهران
وی در رابطه با اقدامات انجام شده در سال گذشته از سوی اتحادیه چاپخانه داران تهران در رابطه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: ما در جلساتی که برگزار کردیم خواستار یکسری اختیارات ویژه برای اتحادیه شدیم؛ ازجمله این اختیارات مسائل مربوط به صدور مجوزها است. قرار بر آن شد تا وزارت ارشاد مجوز جدید صادر نکند و اگر قرار بر صدور مجوزی نیز هست تنها با طرح توجیهی و در کارگروه سرمایهگذاری اتحادیه انجام شود؛ در این کارگروه راهنماییهای لازم به کسانی که مایل به سرمایهگذاری هستند داده میشود
ابوالحسنی با ذکر مثالی توضیح داد: برای مثال کسی که میخواهد در حوزه مطبوعات وارد شود توجیه خواهد شد که این بخش در حال حاضر اشباع شده است، یکی دیگر از خواستههای ما پررنگ شدن نقش اتحادیه چاپخانه داران تهران در بازرسیهای وزارت ارشاد است؛ به این صورت که یک نماینده در کنار بازرس ارشاد از سوی اتحادیه در بازرسیها حضور داشته باشد، نمایندگان اتحادیه، اماکن و ارشاد با هم در این بازرسیها باشند.
وی افزود: قرار است اتحادیه در جریان سفارش کارهای چاپی به خارج از کشور نیز باشد. اتحادیه باید بهصورت مکتوب بنویسد که امکان انجام این کار در داخل کشور وجود ندارد و میتوان به کشورهای دیگر سفارش داد و در این خصوص اتحادیه مجوزهای لازم را صادر کند تا بهاینترتیب کارهایی که قدرت انجام آن در داخل کشور وجود دارد به خارج از ایران فرستاده نشود. مطمئناً با آگاهی از نیازهای صنعت چاپ میتوانیم قدرت لازم برای تولید کالای مورد نیاز را در داخل کشور ایجاد کنیم.
قیمت گذاری جدید کارهای چاپی
در ادامه رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران از قیمتگذاری جدید کارهای چاپی در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و افزود: اتحادیه با بیان دلایل منطقی و روشن کردن سود و زیان برای کارهای مختلف صنعت چاپ، قیمتگذاریهای لازم را انجام داده است.
ابوالحسنی با اشاره به تشکیل ۱۴ کارگروه جدید در اتحادیه بیان کرد: ما سعی داریم عملگرا باشیم، خروجی کارهایی که در سال گذشته انجام شد در سال ۱۴۰۰ خود را نشان خواهد داد. با تمام این تفاسیر باید توجه داشت که خیلی از کارها زمانبر است و ما برای بیان مطالبات خود با مسئولان و انجام رایزنیهای لازم نیاز به زمان داریم، بهخصوص که اتحادیه جدید تازه چهار ماه است بهطورجدی فعالیت خود را آغاز کرده و در همین مدت اندک نیز ما توانستهایم با سرعت بالایی اقدامات مؤثر فراوانی را به سرانجام برسانیم.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات ما توجه به امر پژوهش در صنعت چاپ است که با حضور دکتر سلگی یکی از کارشناسان و بزرگان صنعت چاپ عملی شد؛ ایشان در این زمینه کارهای پژوهشی بسیاری انجام دادند و ما با ایشان جلسات زیادی داشتیم؛ نتایج آن را نیز با وزارت ارشاد در میان گذاشتیم و برای ادامه همکاری قول مساعد گرفتهایم.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه از ایجاد سایتی خبر داد که از طریق آن اتحادیه؛ وزارتخانه و اعضا با یکدیگر لینک خواهند شد و بهاینترتیب نیاز به حضور و یکسری رفتوآمدها نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: برخی مشکلات صنف چاپ در سال جدید برطرف می شود
نقش و اهمیت کارگروهای اتحادیه
ابوالحسنی با اشاره به نقش و اهمیت کارگروها در صنعت چاپ بیان داشت: بنده در این مدت اندک چهار ماههی حضورم در اتحادیه چاپ به واسطه جلساتی که با کارگروههای مختلف داشتم بهاندازه سالها اطلاعات کسب کردم و حالا میتوانم بگویم که کارگروهها بدنهی این صنعت بهحساب میآیند.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار کرد: یکی از مهمترین بخشهایی که در صنعت چاپ باید به آن توجه ویژهای شود حوزه بسته بندی است. یکی از اقدامات ما باید انجام سرمایهگذاری های قوی در این حوزه باشد.
وی توضیح داد: برای مثال کشوری مانند چین با آگاهی از اهمیت صنعت چاپ در رستهی بستهبندی سرمایهگذاری کرد، توجه و اهمیت به شکیل بودن بستهبندیها به قدری بود که گاه قیمت تهیه آنها از خود کالا بیشتر میشد ولی همین کار باعث شد که آنها در بخش فروش درزمینهی اسباببازی پیشرفت شایان توجهی داشته باشند و پیرو آن صادراتشان در این بخش به میزان فراوانی افزایش یافت. چنین موضوعاتی درزمینهی سرمایهگذاریهای کلان باید مدنظر ما قرار داشته باشد.
ابوالحسنی در پایان یکی از مهمترین اهداف اتحادیه چاپخانه داران تهران در سال جدید را استانی کردن اتحادیه چاپخانهداران تهران عنوان کرد و افزود: از همه فعالان این صنعت خواهش میکنم در سال ۱۴۰۰ از ضعف سخن نگویند، میدانم و در جریان هستم که مشکلات زیاد است اما ما باید با کمک گرفتن از خرد جمعی و همیاری در اتحادیه از چالشهای پیش رو گذر کنیم. از همینجا نیز از زحمات و حضور همه بزرگان صنعت چاپ در اتحادیه نهایت تشکر و قدردانی را میکنم.