واردات با ارز نیمایی و توقف تولید

    0
    89
    اتاق بازرگانی ایران و آلمان ابوالحسنی

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با انتقاد از تصمیم گمرک مبنی بر عدم تعیین درصد تعرفه واردات گفت: عدم تعیین قیمت نهایی کالا همچنین افزایش نهایی بهای کالاهای وارداتی به‌خصوص در حوزه چاپ آسیب‌های جدی برای دست‌اندرکاران این حوزه و تولید کنندگان  ایجاد می‌کند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به تصمیم اخیر گمرک جمهوری اسلامی ایران درباره عدم تعیین درصد تعرفه واردات کالا، عنوان کرد: قبلا تعرفه‌های گمرک بر مبنای ارز ۴٢٠٠ تومانی بود اما الان در بودجه سال جدید این تعرفه بر اساس ارز نیمایی است که بین ۱۸ تا ۲۲ هزار تومان می‌شود و با این حساب قیمت بسیاری از کالاها گران خواهد شد که این موضوع برای تولید کنندگان بسیار گران تمام خواهد شد.

    وی با توضیح درباره این موضوع افزود: در این زمینه قرار است اگر تعرفه ١٠ درصد بود این تعرفه را تا سه درصد کاهش دهد اما عملا چنین موضوع رخ نداده و اکنون گمرک هر جنسی را که ترخیص می‌کند از واردکننده تعهد می‌گیرد که هر زمان مبلغ و میزان درصد اعلام شد آن را پرداخت کند.

    تولید

    ابوالحسنی با بیان اینکه چنین موضوعی برخلاف فرمایشات رهبری و شعار سال ۱۴۰۰ است، گفت: درحالی که مقام معظم رهبری بر تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها تاکید دارند اما شاهد هستیم که در روزهای ابتدایی سال تولیدکنندگان با یک چالش جدی در بخش تامین مواد اولیه روبه‌رو شده‌اند که شرایط کار را برای آن‌ها سخت‌ کرده است.

    وی در این مینه توضیح داد: اکنون حدود ٧۵ درصد مواد اولیه صنعت چاپ وارداتی است و درحالی که فعالان این حوزه به مرکب، یووی و مقوا نیاز دارند اما چون تعرفه‌ها هنوز مشخص نشده، واردکننده نمی‌تواند کالاها را بفروشد زیرا اگر بر مبنای ارز ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان بخواهد بفروشد قیمت کالاها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت.

    ابوالحسنی همچنین با بیان اینکه تعرفه کاغذ گلاسه پنج درصد است، گفت: قبلا مبلغ این کالا را بر مبنای ارز ۴٢٠٠ حساب می‌کردند اما الان می‌گویند ارز نیمایی از ١٨ و ۵٠٠ تا ٢٢ هزار تومان متغیر است که با تعرفه پنج درصدی قیمت گلاسه خیلی گران می‌شود.

    بیشتر بخوانید:

    استانی کردن اتحادیه چاپخانه داران تهران مهمترین هدف در سال جدید

    راه اندازی مجدد چاپ دالاهو بعد از رخداد حادثه…

    کرونا؛ کارگاه آموزشی چاپ در گیلان را لغو کرد

    شرایط بقا برای صنعت چاپ استان کرمان/ برخورد…

    با تولید کاغذ داخلی پای دلالان کوتاه می شود

     

    تولید

    وی با طرح این موضوع که گمرک هنوز وضعیت تعرفه‌ها را مشخص نکرده است، تاکید کرد: بلاتکلیفی واردکنندگان یک چالش جدی است زیرا در دو بخش مشکل دارند؛ نخست اینکه اجناس گران می‌شود و طبیعتا بخشی از بازار ریزش پیدا می‌کند و دیگر اینکه نمی‌توانند قیمت‌گذاری کنند که نتیجه آن به ضرر صنف خواهد بود.

     

    ابوالحسنی با بیان اینکه در این زمینه نامه‌نگاری‌هایی انجام داده‌ایم، یادآور شد: برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دفتر رهبری نامه‌هایی آماده و ارسال کردیم تا برای کمک به تولیدکنندگان و رفع موانع اقدامات ضروری انجام شود زیرا در صورت بی‌توجهی به این موضوه صنعت چاپ به عنوان یک صنعت بزرگ ضربه سنگینی می‌خورد.

    مقاله قبلیمهار آتش در کارخانه کارتن سازی
    مقاله بعدیانقلاب نانوسلولز در صنایع کاغذسازی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.