به گزارش چاپ و نشر آنلاین، دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم با حضور معاون دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد قم، مدیرکل سازمان صنعت و معدن استان قم، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان قم و فعالان صنعت چاپ استان قم به همت اتحادیه چاپخانه داران این استان در تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۲ برگزار شد.
صنعت چاپ و نشر قم با وجود ۴۰۰ واحد صنعتی که در شهرک های صنعتی شکوهیه، شهاب و همچنین در سطح شهر قم فعالیت می کنند در حد و اندازه ای رشد کرده اند که می توانند در حوزه صادرات به خاورمیانه نیز نقش ایفا کنند. دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ و نشر قم که هدفش معرفی ظرفیت های بی نظیر این صنعت در استان بود هشتم آبان ماه ۱۴۰۲در بازار شهر با حضور جمعی از مدیران استانی و فعالان حوزه چاپ و نشر برگزار شد.
سیدعلی موسوی نژاد رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان قم در دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم ضمن خوشامدگویی به مدیران و مدعوین حاضر در دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم، از همکاری ادارات استان با اتحادیه چاپخانه داران نیز قدردانی کرد.
در ادامه سیامک زرگران مدیر عامل گروه اقیانوس آرام، از واحدهای فعال شهرک صنعتی شکوهیه قم به سخنرانی پرداخت، وی گفت: اهمیت صنعت چاپ از گذشته تا به امروز بسیار بالا است شاید اگر صنعت چاپ نبود خیلی چیزها نبود امروز در صنعت چاپ جهان کارهای زیادی انجام می دهند که امیدواریم ما هم در کشورمان در حوزه چاپ به این بلوغ برسیم.
زرگران افزود: نیروی انسانی که در این حوزه داریم بی نظیر هستند، جوانان ما بسیار مستعد و باهوشند ما بسیار قابل رقابت هستیم. صنعت چاپ ما در منطقه این آمادگی را دارد که دیگر صنایع را که صادرات محور هستند کمک کند برای تقویت و رونق صادرات ما در کل حوزه خاور میانه اهرم باشد.
وی تامین مواد اولیه را یکی از اهداف دانست که دسترسی به آن به علت کمبود منابع ارزی و ریالی سخت شده است اگر موضوعات تحریم را کنار بگذاریم پیچیدگی فرآیندهای اداری مشکل کار ما است. در حوزه کاغذ و مقوا نیز بزرگترین مشکل تامین ارز است یعنی همه چیز در قم درست انجام می شود به تهران که می رسد گلوگاه ما محسوب می شود چون فرآیند ها را از استان ها گرفته اند و به مرکز برگرداندند حجم زیاد درخواست ها از استان به تهران باعث شده است که روند کار با سرعت کمتر و پیچیدگی بیشتر انجام شود.
این فعال چاپ و نشر استان قم گفت: منابع ارزی محدود است با توجه به اینکه صرافی های کشور همه تماس می گیرند که ما ارز داریم پس چرا تقاضا نیست، در گذشته ما به دنبال ارز بودیم ارز نبود امروز ارز هست ولی تقاضا نیست.
وی افزود: تقاضا نیست چون وزارت صمت در تامین مواد اولیه مجبور به عقبگرد شد نه تنها در صنعت کاغذ و مقوا واردات را محدود کردن امروز خیلی از کارهای تولیدکنندگان ما که قابل رقابت هستند امروز نگرانی و دغدغه شان بسته بندی است. امیدواریم در تامین مواد اولیه عزیزان ما در تهران هم این حمایت را داشته باشند از صنایع که بتوانند به موقع این تصمیم گیری را انجام دهند.
وی بیان کرد: ظرفیت چاپ ما ظرفیت نیروی انسانی ما فوق العاده است کشور رو به پیشرفت است. ما در حوزه کاغذ تحریر آمادگی تامین را داریم فقط لازم است که همه دست به دست هم بدهیم و با زمانبندی درست مشکلات را حل کنیم. آخرین جلسه ما با وزارت سمت مرداد ماه بود که نگران تامین دفترچه مدارس بودند بحمدالله امروز که در خدمت شما هستیم این مشکل را رد کردیم.
وی اظهارداشت: هم اکنون در حوزه بسته بندی فینیشینگ تحول زیادی در حوزه رقابت ایجاد کرده است به ما این توانایی را داده است که با کشورهای همسایه رقابت کنیم در امارات، عمان و ترکیه از بعد ماشین الات بتوانیم رقابت داشته باشیم.
این فعال حوزه چاپ و نشر گفت: ما در کشور چاپحانه هایی داریم که کاغذ و مقوای مورد نیاز خود را به صورت بندی خرید می کنند این مورد در کشور ما با این همه پتانسیل عجیب است. دنیا امروز کاملا به تکنولوژی به روز با حجم بالا و سرعت بالا این از کارهایی که در بهای تمام شده موثر است به حجم و سرعت تولید و هزینه کرد برمی گردد این تکنولوژی امروز به کمک همه آمده است.
وی گفت: فعالان حوزه چاپ و نشر باید بدانند که تکنولوژی های به روز جای خود را در دنیا باز کرده است و ما باید سهم خود را از این تغییر بهره برداری کنیم.
آموزش چاپ آخرین حلقه است
عموزاده مدیرکل ارشاد قم در دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم از فعالیت صنعتگران چاپ و نشر استان قدردانی کرد و تولیدات چاپ و نشر قم را سرآمد دانست و همچنین از تلاش چاپخانه داران که در زمینه چاپ و نگهداری معجزه پیامبر قرآن کریم تلاش کرده اند قدردانی کرد.
وی افزود: آموزش چاپ آخرین حلقه است و در آموزشی که منجر به چاپ و تولید کتاب و نشر کاغذی نشود آموزش نیست این از اهمیت کار شماست.
توسعه و رونق صنعت چاپ و نشر استان قم
در ادامه دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم ابدالی رئیس سازمان صنعت، تجارت و معدن استان قم با بیان اینکه صنعت چاپ و نشر در قم از وزن بالایی برخوردار است این صنعت با قم که شهر فقه و فقاهت هست عجین شده است بنابراین اداره برای کمک به فعالان این صنعت آمادگی همکاری دارد و در موضوع واردات ماشین آلات به روز و صادرات، هر نامه نگاری که لازم باشد برای ثبت سفارش در خدمت آنها هستیم و حتی اگر لازم باشد با وزارتخانه نیز هماهنگ می کنیم تا کارها به سرعت انجام شود.
وی با بیان اینکه هدف ما توسعه و رونق صنعت چاپ و نشر استان است بیان کرد: ظرفیت ستاد تسهیل استانداری نیز وجود دارد هر مشکلی که در این وجود دارد می توانیم در ستاد تسهیل استانداری قم مطرح کرد و برای رفع آن راهکاری ارائه دهیم و در زمینه تسهیلات بانکی نیز آمادگی وجود دارد تا افراد را به بانک ها معرفی کنیم.
صنعتگران پیشتازان جنگ اقتصادی هستند
در ادامه دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم روح الله ابراهیمی مدیرعامل شهرک های صنعتی قم با قدردانی از پیشکسوتان و فعالان حوزه چاپ و نشر قم گفت: در این شرایط اقتصادی کشور صنعتگران پیشتازان جنگ اقتصادی هستند.
وی صنعت چاپ قم را مثال زدنی دانست و افزود: امروز چاپ دیجیتال انقلابی در این صنعت ایجاد کرده است و صنعت چاپ و نشر قم نیز با تامین زیر ساخت ها می تواند به این سمت حرکت کند.
ابراهیمی با بیان اینکه در حوزه چاپ و بسته بندی باید زیر ساختها را فراهم کنیم، تاکید کرد: به ۷۰ واحد چاپ و نشر درشهرک شهاب زمین واگذار شده است و ۱۵ واحد آنها پروانه بهره برداری دریافت کرده اند و مابقی هم بعد از کارهای عمرانی پروانه بهره برداری دریافت خواهند کرد.
وی ایجاد شهرک تخصصی، ایجاد واحدهای کارگاهی کوچک و متوسط، تهیه اطلس اعضا و ذی نفعان خوشه چاپ و معرفی توانمندی آنها، تامین مواد اولیه، برگزاری دورههای آموزشی مبتنی بر نیاز بازار، از جمله زیرساختهای لازم در حوزه صنعت چاپ و بسته بندی است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قم بیان کرد: قطعا یکی از حلقه های مفقوده در دیگر بخشهای صنعت بحث بسته بندی است؛ بسته بندی موضوع اساسی و مهمی برای ورود به بازارهای بین المللی است.
ابراهیمی ادامه داد: در مدل توسعه خوشههای صنعتی مطالعه شناختی انجام می شود و تمام ذی نفعان آن حوزه شناسایی و مشکلات، نقاط قوت و ضعف آنها احصا و بر اساس آن تدوین برنامههای عملیاتی و ترسیم زمان بندی برای اجرا و بعد از آن پایش را خواهیم داشت؛ هدف این است که واحدهای صنعتی به بلوغ برسند و خود توان حل مسائل و مشکلات را داشته باشند.
ابراهیمی در انتهای صحبت های خود در دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم با اشاره به اینکه خوشههای صنعتی در استان قم مبتنی بر ظرفیتهای استان است، یادآور شد: صنعت چاپ و بسته بندی قطعا یک صنعت فرهنگی است و میتواند معرف ظرفیت های فرهنگی یک ملت باشد، بنابراین توسعه صنعت چاپ و بستهبندی مبتنی بر ارزشهای فرهنگی قم است.
در مراسم دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم رونمایی از سایت اتحادیه چاپخانه داران استان قم با همکاری خوشه چاپ و بسته بندی به آدرس WWW.PUQOM.COM از دیگر برنامه های این مراسم بود
در بخشی از این همایش امضای تفاهم نامهای چهار جانبه میان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، صندوق کارآفرینی، شرکت شهرکهای صنعتی و صنعت، معدن و تجارت در جهت اعطای تسهیلات ارزان به فعالان این صنعت از دیگر برنامههای این مراسم بود.
بر اساس امضای این تفاهم نامه به تمامی واحدهای کارگاهی که زیر نظر شرکت تعاونی تامین نیاز چاپ استان قم فعالیت می کنند بر اساس نیاز و برنامههای توسعه محورشان، تسهیلات ارزان ارائه میشود.
تقدیر از برگزیدگان در دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم
در پایان مراسم دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم از برگزیدگان جشنواره در بخش نیروی انسانی و کارگری تقدیر و تجلیل شد.
پیشکسوت صنعت چاپ آقای دلاور کدخدازاده، مدیر مسئول چاپ توحید
در رسته چاپ افست آقای حسن عرب، اپراتور فنی و مدیر تولید چاپ اسماعیل نژاد
در رسته چاپ افست : آقای محمد آرزومندی، مسئول فنی چاپ صدوق
در رسته صحافی جلد سخت آقای مجتبی رحیمیان، مدیر مسئولی صحافی کریمه
در رسته لیتوگرافی خانم الهام عباسی نیا، مسئول فنی لیتوگرافی سینا
در رسته چاپ دیجیتال : آقای کریم اسلامی نژاد، مدیر فنی و صحاف چاپ دیجیتال مبین
در رسته هدایای تبلیغاتی آقای جلال مقدسی، مدیر فنی مجموعه پیک فدک
سرویس کار فنی ماشین آلات صنعت چاپ از آقای ابوالفضل محمودیان
و در آخر یاد و خاطره مرحومین و مغفورین پیشکسوت صنعت چاپ استان قم
زنده یادها اخوان محترم، آقایان سیدیحیی برقعی، سیدصدرالدین برقعی و سیدفخر الدین برقعی با حضور خانواده محترمشان با اهدای تندیس و لوح یادبود دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ استان قم را گرامی داشته شد.
بیشتر بخوانید: نمایشگاه «QPEX1» و نمایش توانمندی های صنعت چاپ قم
از پیشکسوتان، فعالان و کارگرانی که در یک دهه اخیر با بهره گیری از ابزار نوین، دانش روز و ظرفیتهای داخلی، گامهای موثری در جهت رشد کمی و کیفی این صنعت برداشته اند قدردانی شد.
گفتنی است که در حال حاضر ۵۲۰ واحد کارگاهی زیر نظر اتحادیه چاپ و نشر استان قم مشغول فعالیت هستند. با فعالیت این تعداد واحد کارگاهی، حدودا برای سه هزار نفر اشتغالزایی شده است.