اعلام آمادگی ارشاد برای رفع مشکلات صنعت چاپ و بسته بندی

    دیدار نوروزی هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران و جمعی از فعالان صنعت چاپ با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

    0
    119
    رفع مشکلات صنعت چاپ و بسته بندی

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه، توسعه صادرات غیرنفتی، نیازمند توسعه صنعت چاپ و بسته ‌بندی است؛ گفت: آماده هر نوع همکاری و حمایتی جهت رفع مشکلات صنعت چاپ و بسته بندی کشور هستیم.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی اتحادیه چاپخانه داران تهران عصر سه شنبه، (۹ فروردین ماه) فعالان و نمایندگان صنعت چاپ تهران ضمن ابراز خرسندی از برگزاری نشستی صمیمانه میان مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نمایندگان صنف چاپ تهران خاطرنشان کردند: صنعت چاپ و بسته بندی نقش بسزایی در افزایش ارز افزوده کالاهای صادراتی دارد و به عنوان حلقه تکمیلی تولید نقش بسیار مهمی در توسعه تولید ملی دارد. از سوی دیگر صنعت چاپ به تنهایی نیز می تواند به عنوان کالایی صادراتی به شمار رود که از یک سو ارز آور باشد و از سوی دیگر مانع از خروج ارز شود.

    گفتنی است که در این نشست احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه ‌داران تهران؛ میریونس جعفری، نایب رئیس اتحادیه چاپخانه ‌داران؛ سید عطا حسینی، عضو هیئت مدیره؛ سعید علیان، مشاورعالی اتحادیه، رضا منصوری، مشاورعالی اتحادیه در بخش آموزش؛ حمیدرضا طاهری آشتیانی، عضو اتاق فکر اتحادیه و حسین احمدی، عضو اتاق فکر و کمیسیون فنی اتحادیه چاپخانه ‌داران تهران حضور داشته و با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و گفت و گو کردند.

    رفع مشکلات صنعت چاپ و بسته بندیدستورالعمل ها  و قوانین قدیمی را بازنگری کنید

    احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌ داران تهران با تاکید بر اینکه رفع موانع موجود بر سر راه توسعه صنعت چاپ و بسته بندی، باید برای توسعه اقتصاد مولد در دستور کار برنامه‌ریزان و تصمیم گیران اقتصادی دولت قرار گیرد؛ اظهار داشت: یکی از مشکلات فعلی صنعت چاپ، وجود آئین نامه ها و دستورالعمل هایی است که بیش از دو دهه از عمر آنها می‌گذرد و به هیچ وجه متناسب با شرایط امروز صنعت چاپ کشور نیستند. از این رو بازنگری و اصلاح این قوانین و دستورالعمل ها باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

    وی افزود: همچنین با توجه به ظرفیت و توانمندی صنعت چاپ ایران جهت حضور ماندگار در بازار محصولات چاپی کشورهای منطقه، لازم است صنعت چاپ ایران نیز همانند کشورهای رقیب، از مشوق‌های صادراتی بهره‌مند شود؛ تا محصولات چاپی ایران نیز به لحاظ قیمت قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی شود.

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران همچنین خواستار واگذاری صدور مجوزهای صادراتی به اتحادیه شد و گفت: بخش صادرات را به اتحادیه واگذار کنید و اتحادیه متعهد می شود که مسئولیت کالای چاپی را از مرحله چاپ تا مرحله ارسال به گمرک  را می پذیرد.

     

    رقابت ناعادلانه چاپخانه های دولتی با چاپخانه های خصوصی

    میریونس جعفری، نایب رئیس اتحادیه چاپخانه ‌داران نیز به معضل رقابت ناعادلانه میان چاپخانه های دولتی با چاپخانه های بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: متاسفانه بخش زیادی از چاپخانه ‌های دولتی وارد بازار محصولات چاپی شد‌ه‌اند و با استفاده از امکانات دولتی، خدماتی را ارائه می دهند  که قیمتی بسیار متفاوت با خدمات چاپخانه‌های بخش خصوصی دارد. این در حالیست که فلسفه راه اندازی چاپخانه های دولتی این بوده که کارهای چاپی داخل سازمان خود را انجام دهند؛ نه اینکه رقیب چاپخانه‌های بخش خصوصی شوند.

    رفع مشکلات صنعت چاپ و بسته بندی

    زمان اعطای مجوز را کوتاه کنید

    اصلاح فرآیند صادرات محصولات چاپی و کوتاه شدن زمان اعطای مجوزهای صادراتی از دیگر موضوعاتی بود که سید عطا حسینی عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه‌ داران تهران با گله مندی از آن نام برد و گفت: زمان صدور مجوز  در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اندازه‌ای طولانی است که گاهی اوقات موجب از دست رفتن فرصت صادراتی برای چاپخانه دار وطنی شده و انگیزه او را برای فعالیت صادراتی به کلی از بین می برد.

     

    صنعت چاپ نیازمند مرکز مشاوره تخصصی 

    نبود مرکز مشاوره تخصصی جهت ارائه اطلاعات به روز و دقیق به سرمایه گذاران و فعالان حوزه چاپ از دیگر مشکلاتی است که سعید علیان مشاور عالی اتحادیه به آن پرداخت و گفت: متاسفانه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ مرکز مشاوره تخصصی جهت ارائه اطلاعات به روز و دقیق وجود ندارد و همین مسئله موجب شده تا سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت چاپ به درستی صورت نگیرد. همچنین اصلاح دستورالعمل تاسیس چاپخانه ها از دیگر مواردی ست که می بایست برای توسعه صنعت چاپ ایران مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.

     

    دسترسی آسان به آموزش برای صنف چاپ 

    رضا منصوری مشاور عالی اتحادیه چاپخانه‌ داران در بخش آموزش نیز به اهمیت آموزش در توسعه نیروی انسانی صنعت چاپ اشاره کرد و اظهار داشت: اتحادیه چاپخانه داران تهران برای دسترسی آسان صنف چاپ به آموزش هدفمند و پایدار، تفاهم نامه هایی را با مراکز آموزشی و دانشگاهی منعقد کرده است که به موجب آنها، از این پس آموزش نیروی انسانی صنف چاپ با هماهنگی اتحادیه و جاپخانه ها به صورت دوره ای و مستمر انجام می شود.

     رفع مشکلات صنعت چاپ و بسته بندی با همکاری و حمایت ارشاد

    رفع مشکلات صنعت چاپ و بسته بندیوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این دیدار پس از شنیدن نقطه نظرات و مطالبات نمایندگان صنعت چاپ تهران با تاکید بر اینکه توسعه صادرات غیرنفتی نیازمند توسعه صنعت چاپ و بسته ‌بندی است؛ گفت: بازنگری آیین نامه ها، قوانین و دستورالعمل ها به عنوان یک ضرورت مورد پیگیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار می گیرد. همچنین اهتمام به ایجاد مرکز مشاوره توسعه و سرمایه‌گذاری در وزارت فرهنگ و ارشاد در دستور کار قرار خواهد گرفت.

    وی افزود: از سوی دیگر با توجه به اینکه بعد صنعتی چاپ بسیار پررنگ است؛ از این رو چاپ نیازمند نگاه صنعت محور است. بنابراین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت بهره مند شدن صنعت چاپ از تمامی امکانات و امتیازاتی که وزارت صمت به صنایع دیگر اختصاص می دهد، آماده همکاری و رایزنی با نهادها و سازمان های مربوط است.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اصلاح دستورالعمل تاسیس چاپخانه ها نیز موافقت کرد و گفت: برای این منظور، لازم است نشست های کارشناسی میان مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نمایندگان اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شود.

    در پایان این دیدار، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با آرزوی سالی پر از موفقیت و شادکامی برای فعالان چاپ تهران و ایران، چند جلد نفیس از رباعیات خیام را  به رسم یادبود به نمایندگان صنعت چاپ تهران هدیه کرد.

    مقاله قبلیبیمه مرکزی تعرفه حق بیمه شخص ثالث را اعلام کرد
    مقاله بعدیبررسی مشکلات حوزه نشر و ناشران ایرانی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.